Hoe gaat de verkiezing in zijn werk?

Een managementondersteuner nomineren voor de verkiezing Secretaresse van het Jaar kan tot 27 februari 2019. Daarna volgen er verschillende selectierondes en ten slotte op 16 april de finale.

1e selectie: 1 januari t/m 27 februari 2019 – Nominatieronde

De vakjury beoordeelt het cv, de vragenlijst en de motivatie van de aandrager en selecteert twaalf kandidaten voor de volgende ronde. De deadline voor het nomineren is 27 februari. Op 28 februari maken wij bekend welke twaalf kandidaten doorgaan naar de volgende ronde.

2e selectie: 28 februari t/m 24 maart 2019 – filmronde

De twaalf overgebleven kandidaten sturen een kort filmpje in, dat wij op onze website plaatsen.
In deze ronde mag het publiek een stem uitbrengen via de website. Deze stem telt voor een derde mee. De vakjury beoordeelt de ingestuurde filmpjes ook. De stem van de vakjury telt voor twee derde mee. De deadline voor het insturen van de filmpjes is 13 maart 2019. Vanaf 15 maart staan de filmpjes online om op te stemmen. Op 25 maart maken wij bekend welke zes kandidaten doorgaan naar de volgende ronde.

3e selectie: 4 april 2019 - 1e juryronde

Op 4 april verzorgen de laatste zes kandidaten een korte presentatie voor de vakjury en de medekandidaten. We maken nog dezelfde dag bekend welke drie kandidaten in de finale staan.

De finaledag: 16 april 2019

Op de finaledag geven de drie finalisten een presentatie voor het publiek en de jury. Ze beantwoorden vragen van de juryleden. De jury kiest vervolgens wie zich de nieuwe Secretaresse van het Jaar mag noemen.