Programma

15.00 - 15.30 uur

Ontvangst

15.30- 17.00 uur

Workshops

De taal van verbinding: Gerda Pluijmert
Woorden kunnen treffen en verbinden, maar ook afstoten. Bij schriftelijke communicatie is de reactie van de lezer op je woorden niet direct zichtbaar. Daarom is het belangrijk dat je de juiste woorden kiest, de goede toon treft en je lezer weet aan te spreken. Hoe je dat doet, leer je in deze workshop. We ontdekken de do’s en de don’ts van schriftelijke communicatie en wisselen natuurlijk tips uit.

De kracht van verbinding: Ilse Herbert
De kracht van verbinding gaat over: zonder oordeel kunnen luisteren en doorvragen om de vraag van de ander echt te doorgronden. En vervolgens in te zien hoe jouw expertise optimaal kan worden ingezet om aan die vraag te voldoen. Je ontdekt hoe groot de kracht van samenwerking is: als we namelijk de verbinding leggen tussen jouw expertise en die van je vakgenoten, is 1 + 1 opeens 3, of misschien wel 10!

Digitaal verbinden: Vanessa Simons-Kelly
Digitalisering heeft invloed op de manier waarop we werken en samenwerken. Veel mensen werken tegenwoordig in de cloud en plaats- en tijdonafhankelijk. We onderhouden contact via de mobiele telefoon en gebruiken daarvoor diensten als Skype of WhatsApp. Dat betekent ook dat de grens tussen werk en privé steeds meer vervaagt. Goede afspraken maken is hierbij van belang. In deze workshop kijken we naar ontwikkelingen en mogelijkheden van digitalisering en naar de invloed die dat heeft op de zakelijke communicatie en onze werkzaamheden.

17.00 - 17.15 uur

Pauze

17.15 - 18.00 uur

Rondleiding over Papendal

18.00 - 18.45 uur

Diner

18.45 uur

Start avondprogramma

 

Avondprogramma

18.15 - 18.45 uur

Ontvangst avondgasten

18.45 - 19.15 uur

Welkom en introductie partners door René Mioch

19.15 - 19.45 uur

Presentatie van André Bolhuis, voormalig speler Nederlands hockeyelftal, voorzitter van sportkoepel NOC*NSF en Chef de mission Nederlandse Olympische Ploeg

19.45 - 20.30 uur

Presentatie van de drie finalisten met thema Verbinden: de kern van succes

20.30 - 20.45 uur

Pauze

20.45- 21.45 uur

De Mentale Sportschool: Leiderschap op karakter – ga jij de verbinding aan?
Iedereen heeft een unieke combinatie van overlevingsmechanismen en karakterstijlen die we inzetten in verschillende soorten situaties. Zo gedraag je je thuis anders dan op je werk. Jouw hoofd karakterstijl wordt helder en zichtbaar bij stress.
Irene van Gameren en Robbert van Opstal laten je kennismaken met de 7 karakterstijlen. Tijdens hun interactieve lezing ontdek je wat jouw favoriete karakterstijl is. Ze geven je inzicht in waarom je met de ene persoon juist heel gemakkelijk verbinding maakt en de ander juist heel moeizaam. Ook krijg je tips hoe je vanuit iedere karakterstijl beter leert de verbinding te maken.

21.45 - 22.00 uur

Uitreiking award aan de nieuwe Secretaresse van het Jaar

22.00 - 22.30 uur

Netwerkborrel en afsluiting

Tijdens dit event worden er foto- en filmopnames gemaakt t.b.v. onze websites, brochures en social media pagina’s.