Marguerite Collot d’Escury

Eind jaren '90 belandde Marguerite Collot d’Escury bij KLM in het secretaressevak. Al snel bleek dat dat beroep goed bij haar paste. De laatste jaren is het vak van secretaresse door digitalisering en andere vernieuwingen op ICT-gebied enorm veranderd. De lijnen zijn korter en de managers doen meer zelf, waardoor voor de secretaresse meer ruimte ontstaat andere taken naar zich toe te trekken.

Marguerite geeft sturing aan haar carrière volgens het motto van Coco Chanel: “In order to be irreplacable one must be different.” Zij zorgt voor plezier en passie in haar werk door telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ze vindt het belangrijk zichzelf met enige regelmaat een spiegel voor te houden. Relativeringsvermogen en gevoel voor humor helpen daarbij.

Sinds 2009 werkt Marguerite bij het kabinet van de minister-president op het Ministerie van Algemene Zaken. Het werken op een ministerie was onbekend terrein voor haar, maar acht jaar later is haar enthousiasme om op deze unieke en interessante plek te werken nog steeds heel groot. De onvergetelijke, spannende en soms historische momenten die zij meemaakt, spelen daarbij natuurlijk een belangrijke rol.

Jeanine Schouwenaars