Dianne van de Rijt

De rode draad in de loopbaan van Dianne is mensen  begeleiden naar een hoger plan. Ze startte haar loopbaan als Z-verpleegkundige. Na een kort intermezzo als secretaresse maakte zij de overstap naar de zakelijke dienstverlening. Als vestigingsmanager bij Content Uitzendbureau stuurde zij achtereenvolgens een aantal vestigingen in regio Den Haag aan en bemiddelde zij veel secretaressen naar een nieuwe job. Na 10 jaar heeft Dianne de overstap gemaakt naar de ontwikkelafdeling van Content waar zij opleidingen verzorgde voor intercedenten. De overstap naar Schoevers was daarna een logische. In eerste instantie startte zij als trainer en ontwikkelde bovendien diverse nieuwe trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid en trainde zij vele secretaressen.  Een commerciële  rol blijft  trekken en na 2 jaar is Dianne binnen Schoevers gaan werken als manager Sales. In deze functie is zij gesprekspartner voor organisaties als het gaat om ontwikkeling van  managementondersteuners.

Het vak van management ondersteuner is volop in ontwikkeling en Schoevers volgt die ontwikkelingen natuurlijk nauwgezet. Mooie programma’s die er voor zorgen dat de secretaresse ook in de toekomst op haar taken is voorbereid. Uiteraard blijft de secretaresse de backbone van de organisatie waarop het management op kan bouwen en vertrouwen. De slag die de secretaresse moet maken  zit hem in 1 woord  Van werken voor een manager naar werken met een manager of van taakgericht naar verantwoordingsgericht. De secretaresse van het jaar is wat mij betreft een rolmodel voor haar vakgenoten die laat zien dat het vak van secretaresse een vak is met ontzettend veel kansen en uitdagingen.

Leonie Schipperus

Leonie, oprichter en CEO van Pimm® Solutions, is haar carrière als ondernemer gestart als secretaresse. Tijdens haar studies International Management en Entrepreneurship werkte ze als secretaresse bij Vitae, het voormalige Experis. Uit ervaring weet zij dat je blijven ontwikkelen onwijs belangrijk is voor groei, en dat je misschien nog wel het meeste leert van doen, vallen en weer opstaan. Ze deed onderzoek onder 200 secretaresses bij KPN naar het inkopen en administreren van zakelijke geschenken voor collega’s en relaties. Leonie zag hoe ‘even’ een cadeautje regelen voor de secretaresse veel gemakkelijker én slimmer kon. Zo ontstond het idee voor Pimm®, een zakelijke webshop waar duizenden leveranciers zijn samengebracht, je nooit meer hoeft voor te schieten en goedkeuring en facturatie automatisch worden verwerkt. Inmiddels regelen dagelijks honderden secretaresses van (middel)grote organisaties een geefmoment via Pimm® en ziet Leonie als geen ander het bewijs dat de secretaresse de verbindende schakel is tussen werkgevers en werknemers dan wel relaties. Bewonderenswaardig vindt Leonie het hoe de secretaresse altijd alles achter de schermen in goede banen leidt. Juist daarom wil ze, als jurylid, haar graag in het zonnetje zetten.

Jort Kelder

Jort Kelder studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast zat hij van december 1987 tot juni 1989 als persvoorlichter in het Hoofdbestuur van de liberale jongerenorganisatie JOVD. Kelder begon zijn carrière als stagiair bij het zakenblad Quote. Na het afronden van zijn studie werd hij in 1990 redacteur bij Quote en in december 1993 werd hij hoofdredacteur van het tijdschrift. In 1997 werd Kelder uitgeroepen tot 'Jonge Haan' door het Genootschap van Reclame GVR, gevolgd door de verkiezing tot 'Hoofdredacteur van het jaar' in 1998. In december 1999 werd Quote door de Nederlandse Uitgeversbond uitgeroepen tot 'Tijdschrift van het jaar'. Van oktober 1997 tot juni 1999 was Kelder medehoofdredacteur van het tijdschrift QPF. Vanaf 1993 schreef hij artikelen en columns voor het NRC Handelsblad en Het Parool. Hij publiceerde vanaf 1996 verschillende boeken, onder anderen met Yvo van Regteren Altena.
Vanaf 2000 presenteerde Jort Kelder verschillende televisieprogramma's voor achtereenvolgens NET 5 (2000-2002), Talpa (2005), KRO (2006-2009), AVRO (vanaf 2011) en VPRO (vanaf 2012). In juni 2008 werd vanuit het bedrijf "Mediamaatjes bv" (eigendom van Jort Kelder en Ronald van de Laar) zijn website 925.nl "Nine to Five" en in 2009 zijn tv-productiebedrijf 925TV opgericht, van waaruit onder andere Bij ons in de BV werd geproduceerd. Eind 2011, na de aanstelling van de nieuwe hoofdredacteur Mirjam van den Broeke, keerde Kelder terug bij Quote als adviseur. Vanaf februari 2012 schrijft hij een maandelijkse column op de achterpagina van het blad.

Jolanda Maasakkers

Willen en kunnen is voor Jolanda altijd de drijfveer geweest. Op haar 18e stapte ze het bedrijfsleven in als administratief medewerker bij een groot installatietechniekbedrijf. Naast haar fulltime baan behaalde ze in de avonduren haar boekhouddiploma. Spelenderwijs rolde ze in het vak van secretaresse. Door ondersteuning te geven aan een afdelingshoofd maakte ze kennis met het vak en besloot ze in de avonduren haar Schoevers-diploma te halen. Haar functie bleef groeien en veranderen: van afdelingssecretaresse groeide ze door naar vestigingssecretaresse en uiteindelijk werd ze directiesecretaresse van de Commercieel Directeur. Sinds 2007 is Jolanda werkzaam voor een van de grootste gebiedsontwikkelaars van Nederland, SDK Vastgoed, een werkmaatschappij van het beursgenoteerde VolkerWessels. Daar geeft ze ondersteuning aan de statutaire directeur en is ze nauw betrokken bij diverse bedrijfsprocessen. In 2018 is ze verkozen tot Secretaresse van het Jaar. Inmiddels werkt ze 20 jaar fulltime in het vak. Met het delen van haar kennis en zich te verbinden met haar vakgenoten daagt ze zichzelf en anderen uit om het maximale te bereiken.

Annelies Bessels

Annelies wist niet welke richting ze moest kiezen. Daarom besloot ze halverwege de meao bij een bedrijf te gaan werken als administratief medewerkster. Toen ze na vijftien jaar afscheid nam van dit bedrijf, had ze zich ontwikkeld tot directiesecretaresse. Haar meao-diploma had ze intussen behaald in de avonduren. Daarnaast volgde ze diverse cursussen.
Annelies trad in dienst bij haar tweede en huidige werkgever: GMB. GMB behoort met vijf vestigingen en circa 400 medewerkers, tot de groep van middelgrote bedrijven in de GWW en beton- en industriebouwbranche. Annelies is hier werkzaam als fulltime managementassistent voor de CEO en CFO. In juni 2013 werd Annelies benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners (NVD). Zij is al sinds 2004 lid van deze beroepsvereniging en vervulde onder meer de rol van regioteamlid en regiobestuurder. Uitdaging en persoonlijke ontwikkeling gaven de doorslag voor haar kandidaatstelling tot voorzitter. Annelies levert graag een bijdrage als jurylid aan de verkiezing Secretaresse van het Jaar, omdat dit het mooie vak van managementondersteuners in de schijnwerpers zet.