Anja Cox

Dit jaar is het alweer 30 jaar geleden dat Anja begon met wat ze zelf omschrijft als het leukste vak van de wereld: dat van secretaresse.
Ik vind het een unieke functie. Aan de ene kant heb ik veel administratieve werkzaamheden, die ik heerlijk vind om aan te pakken: orde scheppen in een ontplofte mailbox en agenda, structuur aanbrengen, zaken organiseren, procedures opzetten, enzovoort.

Aan de andere kant is er natuurlijk het contact met mensen. Niet alleen met de directie en de directe collega's, maar vooral ook met de rest van het bedrijf. Door alle lagen en afdelingen heen. Door interesse te tonen in wat hen bezighoudt. Te vragen waarom dingen niet goed lopen. Proberen te helpen zaken op te lossen. Gewoon door er te zijn voor iedereen die dat wil. Ogen en oren. Heel fijn om dat te kunnen doen als ik het vertrouwen krijg van die mensen. Dan kan ik echt een verschil maken en dat is het mooiste van mijn vak.

Ik heb het geluk gehad dat ik in al die jaren voornamelijk heb gewerkt met directeuren die dat snappen. Die dat zelf ook willen. Die behoefte hebben aan een assistente met een sterke persoonlijkheid, omdat het zelf ook sterke persoonlijkheden zijn. Ze zien de meerwaarde daarvan in en moedigen dat aan. Zij zien mij niet als een bedreiging, maar juist als een kans: ze vragen mij naar mijn mening, sparren graag met mij over allerlei onderwerpen en bespreken vertrouwelijke zaken met mij. Daar krijg je zo veel energie van, dat is heerlijk!

In april 2016 ben ik verkozen tot Secretaresse van het Jaar. Het was een mooi jaar met bijzondere ontmoetingen, variƫrend van leerlingen, mensen uit het bedrijfsleven tot onze Koning en Koningin tijdens de Uitblinkerslunch op 1 december jl. Ik ben heel benieuwd wie op 18 april deze ambassadeursrol van mij gaat overnemen!

Anja Cox